Haberler
Puanı : 20544.80
Viral haber merkezinde yer alamak için tıkla.

Hakkında

Haberself.com herkesin haber ekleyebileceği bir haber altyapı sitesidir. Bu haber sitesinin aynısını oluşturabilirsiniz. Haberself türkiyenin viral haber merkezi. Haber Eklemek İçin Tıkla. tıkla.
  • En kısa ve En uzun orucu tutan ülkeler bakın hangileri?

    `Dünya` genelindeki 1,5 milyardan fazla Müslüman, yaşadıkları ülkelere göre birbirinden oldukça farklı sürelerle oruç tutuyor. Kimi ülkeler 21 saat oruç tutarken, bazı ülkelerde bu süre 9 saat 20 dakika... Türkiye'de yaklaşık 17 saat oruç tutulurken, beyaz gecelerin yaşandığı ve güneşin hemen hemen hiç batmadığı İskandinavya ülkelerinde bu süre 21 saati buluyor. En kısa süre ise 9 saat 20 dakika ile Arjantin'de. Oruçlu kalma süresinin en uzun olduğu İskandinavya'da, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'de 21 saat 13 dakika, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 19 saat 50 dakika, Stockholm, Oslo ve Kopenhag'da ise yaklaşık 19 buçuk saat oruç tutuluyor. Ramazan coşkusunun yaşandığı bir diğer ülke olan Rusya'nın başkenti Moskova'da ise Müslümanlar 18 saat 37 dakika oruç tutuyor. Amerika kıtasında, ABD'nin en büyük kenti New York'ta Müslümanlar 16 saat 21 dakika, Kanada'nın başkenti Ottawa'da 18 saat 23 dakika oruç tutuyor. En kısa süreler güneyde Ramazan ayı `yaz` mevsimine denk geldiği için güney ülkelerinde oruç tutma süreleri kuzey ülkelerine göre daha kısa. Şili ve Arjantin'in güney kentleri dünyada en kısa süreli oruç tutulan yerler olarak göze çarpıyor. Buna göre, Arjantin'in Ushuaia kenti 9 saat 20 dakika ile sürenin en kısa olduğu yer. Avusturalya'nının Hobart kentinde ise oruç tutma süresi 11 saat 7 dakika. Ordunun yönetime el koyması nedeniyle Ramazan'a zor koşullarda giren Kahire'de 14 saat 52 dakika, Filistin'in `Gazze` kentinde 16 saat oruç tutuluyor. Beyrutluların orucu 14 saat 20 dakika, Şam'dakilerin yaklaşık 15 saat, Bağdatlıların ise 14 saat 15 dakika sürüyor. Afrika'nın en önemli ülkelerinden Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da 11 saat 50 dakika, Kenya'nın başkenti Nayrobi'de 13 saat 34 dakika, Dakar'da ise 14 saat 33 dakika oruç tutuluyor. Gurbetçiler de 17-18 saat oruçlu Dünyanın en büyük nüfusuna sahip Çin'in başkenti Pekin'de Müslümanlar 12 saat oruç tutuyor. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da13 saat 50 dakika, çeşitli dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de ise yaklaşık 16 saat oruçlu kalınıyor. Orucun süresi, gurbetçilerin en yoğun olduğu Berlin'de 17 saat 6 dakika, Brüksel'de 17 saat 49 dakika, Amsterdam'da 18 saat 4 dakika, Paris'te 16 saat 36 dakika. Londra'daki Müslümanlar ise yaklaşık 20 saat oruçlu kalacak.

    30.06.2014 20:07
  • IŞİDIN Türkiye Halifesi belli oldu

    IŞİD Irak Şam İslam Devletinin hilafetini ilan ettiğini açıklamisdı. IŞİD örgütü hilafeti geri getirdiğini duyurdu. Örgüt tarafından yayınlanan bir ses kaydıyla yapılan açıklamada aralarından seçtikleri Türkiye halifesi örgütün lideri Ebu Bekir Bağdadi tarafindan aciklandi o isim Ekmeleddin ihsanoğlu olarak aciklandi. halifelik Atatürk tarafından 3 Mart 1924′de kaldırılmışti.

    30.06.2014 16:50
  • Bu Fotograf Sosyal Medya'ya Bomba Gibi Düştü!

    CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıkan CHP'liler ikinci aday için hazırlığa başlarken bugün sosyal medyaya bomba bir `fotoğraf` düştü. CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıkan CHP'liler ikinci aday için hazırlığa başlarken bugün sosyal medyaya bomba bir `fotoğraf` düştü. İhsanoğlu ismine karşı çıkan CHP’liler `Emine` Ülker Tahan ismi etrafında birleşmeye hazırlanırken İhsanoğlu’nun Erdoğan ile yıllar önce çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı. Ortaya çıkan fotoğrafta soldan sağa; Şevki Yılmaz, Mehmet Ali Şahin, `Recep Tayyip Erdoğan,` Ekmeleddin İhsanoğlu, Cemil Çiçek isimleri bulunuyor. Bu `fotoğraf` karesinin iki `köşk` adayının dostluğunun ne kadar eskiye dayandığını ortaya çıkarırken fotoğrafla ilgili `CHP` ile MHP’nin ne `tepki` vereceği şimdiden merak konusu oldu.

    30.06.2014 15:02
  • Bayrak inmesin diye Sehit olan cocuklar.

    Çanakkale ve İstiklal Savaşı'na katılan çok sayıda çocuk, vatan savunmasında `destan` niteliğinde kahramanlık örnekleri sergileyerek, ''meçhul çocuk askerler'' olarak Türk tarihinde yerini aldı. Selçuk Üniversitesi `Eğitim` Fakültesi `Tarih` Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı, `Konya` ve Yöresi `Tarih` Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Köstüklü, yaptığı açıklamada, Türk milletinin vatan savunması verdiği dönemlerde `erkek` ve `kadınlar` kadar çocukların da çok önemli görevler üstlendiğini söyledi. Türk çocuklarının milli bir sorumluluk şuuru içinde gösterdikleri fedakarlıklar, çektiği çileler ve eziyetlerin tam olarak bilinmediğini vurgulayan Köstüklü, Anadolu'nun hemen her köşesinde, özellikle işgal gören yörelerde, çocukların da bir `destan` niteliğinde kahramanlık örnekleri sergilediğini anlattı. Çocuk askerler üzerine bir araştırma yaptığını ve elde ettiği bilgileri bazı seminerlerde sunduğunu dile getiren Köstüklü, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: ''Antep savunmasında Kebapçı Said Ağa'nın oğlu küçük Mehmet, Şahin Bey'in oğlu Hayri, şehit Yolağası'nın oğlu Mehmed Ali, arzuhalci Ali Efendi'nin oğlu İsmail gibi 11-12 yaşlarındaki çocukların özverisi göz yaşartıcı boyuttadır. Bu çocuklar Arslan Bey'in başında bulunduğu milis kuvvetlerinin içinde diğer Kuvayi Milliyeciler gibi silahlı olup yeri geldiğinde çatışmalara katıldılar ve çoğu `zaman` da istihbarat hizmetinde bulundular.

    30.06.2014 14:46
  • Bu film 'Kurtlar Vadisi' değil 'Of Vadisi'

    rabzon’un Of ilçesinde daha önce `kamera` karşısına geçmemiş olan esnaflar tarafından 110 dakikalık sıfır bütçeli bir `film` çekildi. Trabzon’un Of ilçesinde daha önce `kamera` karşısına geçmemiş olan esnaflar tarafından 110 dakikalık sıfır bütçeli bir `film` çekildi. Of ilçesinde 6 ay boyunca sadece Pazar günleri çekilen ‘61. Bölge İntikam’ adlı filmde oynayan oyuncuların hepsi `sinema` ve tiyatro `eğitim` almadan ilk defa `kamera` karşına geçti. Yönetmen dahil bütün `oyuncular` esnaflık yaparken, sıfır bütçeli çekilen `film` üç il ve bir yurtdışı çekimlerinden oluşuyor. Yaklaşık 110 dakika olan filmde 40 oyuncu bulunuyor. Bütün oyuncuların gerektiğinde mikrofon tuttuğu filmde kurgusundan, senaryoya, kameramanlıktan, yönetmenliğe kadar her şey bir kişi tarafından yapıldı. Sıfır bütçeli olarak çekilen `film` maddi yetersizlikten dolayı sinemalara gönderilebiliyor. Maddi ve manevi her türlü desteği beklediklerini belirten filmin yönetmeni Cuma Uğurlu, filmin çok büyük emeklerle çekildiğini söyledi. Uğurlu, “Filmin konusu özel olarak yetiştirilen bir ajanın `Karadeniz` Bölgesi’nde bir görevi üstlenmesidir. `Trabzon` çevresinde görevini tamamlayarak Of bölgesine gönderilmesini anlatıyor. Bu bölgede ortalığı karıştırarak bölgeler arasından sorun çıkartan bir konuyu anlatıyor. Senaryo bir babanın intikamını da anlatıyor. Drama, `aşk,` aksiyon ve görsellik olarak insanlara çok keyifli bir `film` sunacağımızı düşünüyoruz. `Film` hakikaten çok büyük emeklerle çekildi. Filmin ana temasında bizim anlatmak istediğimiz bir Karadenizlinin sıfırdan neler yapabileceğini anlatmak istedik. Sanırım bizde bunu başardık. Fragmanımız çok iyi bir şekilde izlenmeye devam ediyor. İnanıyorum ki filmimizi sinemaya taşıyacağız. Tabi Ofluların ve Karadenizli halkının desteğiyle. Çekimdeki oyuncu arkadaşlarımız 15 kişiden oluşuyor. Ama daha sonra `biz` bunu 40 kişiye kadar çıkardık. Filmde teknik ekipman olarak çok zorlandık. Oyuncularımız aynı zamanda mikrofonda tuttular. Kameraman olarak ben görev yaptım. Yeri geldi malzemelerin taşınmasında görev payı yaptık. Bir ekip olarak bunu tamamladık” dedi. Filmi sıfır bütçe ile çektiklerini belirten Uğurlu, “Biz filmi çekerken `Trabzon,` `Rize,` `Bayburt,` Uzungöl ve Gürcistan gibi çok yerde çektik. Oyuncu arkadaşlarımız ilk defa kameranın karşısına geçmesine rağmen neler yapılabildiğini çok iyi gösterdiler. Ben hakikaten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Filmin oyuncularından Reşat Hacıahmetoğlu ise, daha önce hiç `kamera` karşısına geçmediklerini kaydederek, “Filmi çekmeden önce Cuma abi ile oturup konuştuk. Böyle bir fikrinin olduğunu söyledi. Bizimde daha önceden hiç böyle bir deneyimimiz yoktu. Nasıl yaparız, ne ederiz diye düşündük. Sonra toplandık bir araya geldik. `Kamera` Pazar günü itibariyle start dedi. Pazar, Pazar Pazar birikti bir emek ortaya çıktı. Bizden fazlasını beklemesinler. Amatörüz ama amatöründe en iyi amatörüyüz. O şekilde düşünüyorum” diye konuştu.

    30.06.2014 11:17
  • Trabzon Besköylü işadamı görsel açıdan mükemmel bir projeye imza atmış.

    `Trabzon` Beşköy'lü olan ve Samsunda ikamet eden işadamı Selahattin Akcin Türkiyenin ilk ve tek ayyıldız şeklindeki Belediye binasını olan ve Canik Belediye Hizmet binası olarak kullanılacak binayı ilgili kuruma teslim etmiştir. SELAHATTİN AKÇİN SAMSUNDA VERGİ REKORTMENİ OLMUŞ. BEŞKÖY DAĞARDI MAHALLESİNDEN SAMSUNDA İKAMET EDEN MİMAR SELAHATTİN AKIÇİN SAMSU B.ŞEHİRDE VERGİ REKORTMENİ OLMUŞTUR. Mesleki vergi mükellefleri sıralamasında ise vergi rekortmeni 1 milyon 082 bin 872 lira 78 kuruşla Yusuf Adnan Yücel olurken, ikinciliği 859 bin 333 li,ra ile Selahattin Akçin, üçüncülüğü 578 bin 417 lira ile Halit Güner, dördüncülüğü 552 bin 765 lira ile Turhan Aydıner, beşinciliği ise 445 bin 147 lira ile Bayram `Orhan Atalay` elde etti. Samsunda kurumsal alanda vergi rekortmeni olan Çalık YEDAŞ, 2012 yılı için 44 mliyon 668 bin 923 lira 44 kuruş ödeme yaparken, ikinciliği 12 milyon 123 bin 550 lira ile `Samsun` Makine Sanayi, üçüncülüğü 5 milyon 135 bin 488 lira ile Sürsan Su Ürünler, dördüncülüğü 2 milyon 486 bşn 214 lira ile ADEKA İlaç Sanayi olurken beşinciliği 2 milyon 275 bin 246 lira ile Sampa Otomotiv aldı" diyerek bilgi verdi. `Samsun` genelinde gayrimenkul alanında 2012 yılki vergi rekortmeni 540 bin 318 lira 79 kuruşla Kazım Gürol Yılmaz olduğunu ifade eden `Sevgi,` ikinciliği 279 bin 247 lira ile Fatih Temiz, ücüncülüğü 243 bin 829 lira ile Arif Erzurumlu, dördüncülüğü 216 bin 156 lira ile Cengiz Üstünel ve beşinciliği 206 bin 124 lira ile Hasan Fehmi Apaydının aldığını bildirdi.

    30.06.2014 11:04
  • Sultangazi'de taş ocağında göçük: 2 işçi öldü

    İstanbul Sultangazi'de Cebeci Mahallesi'ndeki taş ocağındaki çalışmalar sırasında göçük meydana geldi. Toprak kayması sonucu, zeminde bulunan bir `iş` makinesi ile kepçe çalışanı toprak altında kaldı. 1 kişi de hafif şekilde yaralandı. Göçük üzerine, olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı. Ayrıca AFAD ekibi de göçükten sonra taş ocağında arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Yoğun çalışma sonucu, Erdem Çelikmen ve Süleyman Akay'ın cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cesetleri Adli `Tıp` Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    29.06.2014 23:21
  • Sokak ortasında kurşunladılar !

    Trabzon'da son haftalarda süre gelen `sokak` kavgalarının artık boyutu da değişti ve işler `sokak` ortasında kurşunlamaya kadar geldi. Trabzon'da son haftalarda süre gelen `sokak` kavgalarının artık boyutu da değişti ve işler `sokak` ortasında kurşunlamaya kadar geldi. Bugün Uzun Sokakta Zafer Çarşısı önünde ve içinde saat 19.00 civarlarında ibrahim adlı şahıs Canı Aksoy ve Nihat Aksoy'u `sokak` ortasında vurarak kaçmak istedi kaçarken arkadan kurşunlanan ve Zafer Çarşısı 2. katına yaralı halde kaçan İbrahim adlı şahıs vatandaşların ve Aksoy ailesi fertlerinin yoğun darbeleri sonucu komaya girdi. Yaralılar `Trabzon` Numune ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alındılar. Olayı dakika dakika sizler için görüntüledik. Uzun `Sokak` esnafı ve sakinleri ise 'Artık bu tip `kavga` ve yaralamalar bizleride canımızdan bezdirdi. Kurşunun nereden geleceğini hesap edemez olduk. `Trabzon` Emniyeti lütfen daha temkinli olsun, canımızı yolda bulmadık. Dükkanlarımızı açamaz olduk.' şeklinde dert yandılar.

    29.06.2014 18:30
  • Ayrı yaşadığı eşini öldürdü.

    Samsun’un Bafra ilçesinde, bir kişi, aralarında boşanma davası devam eden ayrı yaşadığı eşini tabancayla vurarak öldürdü. Olay, Gazi Paşa Mahallesi Ferah Sokak’ta bulunan bir apartmanın 2. katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 51 yaşındaki Ahmet Tosun, aralarında boşanma davası devam eden ve ayrı yaşadığı ileri sürülen eşi `Hülya` Tosun’un (33) evine konuşmaya gitti. Ahmet Tosun ile `Hülya` Tosun arasında `tartışma` çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ahmet Tosun, tabancayla eşi `Hülya` Tosun’a `ateş` açtı. Evde bulunan 2 çocuğunun gözleri önünde eşini 4 yerinden vurarak öldüren Ahmet Tosun olay yerinde kaçtı. Babasının annesini vurması üzerine Tosun ailesinin 9 yaşındaki oğulları evden sokağaçıkıp "Annemi babam vurdu" diye bağırıp yardım istedi. Mahalle sakinleri olayı polise `haber` verdi. Eve giden `polis` `Hülya` Tosun’un cesediyle karşılaştı. `Polis` kaçan kocayı yakalamaya çalışıyor. Soruşturma devam ediyor.

    29.06.2014 18:14
  • Trabzon'da deprem

    Trabzon’da deprem. Kandilli’den alınan verilerine göre 29.6.2014 tarihinde saat 18 ve 18.27 de `Trabzon` Merkez ve Pelitli yörelerinde, denizde, büyüklükleri 2.5-1.9 arasında değişen iki mikro deprem (haritadaki yıldızlar) meydana geldi. Yerin 15 ve 24km derinliklerinde gerçekleşen depremler küçük olması nedeniyle halk tarafından hissedilmedi. KTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman BEKTAŞ konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Depremin büyüklüğü kırılan yüzeyin büyüklüğünü ve dolayısıyla ortaya çıkan enerjinin düzeyini belirten bir ölçüdür. Örneğin M=2,0 büyüklüğünde bir deprem, yeryüzünün derinliklerinde yaklaşık bir `futbol` sahası büyüklüğünde bir kırığın meydana geldiğini gösterir. Büyüklük bir birim artarsa, yani 3,0 büyüklüğünde bir deprem oluşmuş ise, yaklaşık 10 `futbol` sahasına eşit bir alanın kırılmış olduğu anlaşılır. Trabzon ve çevresinde son bir yılda yaşanan mikro depremler (haritadaki noktalar) `Karadeniz` de deprem üretebilecek aktif fayların var olduğunun kanıtlarıdır.”

    29.06.2014 18:07
  • Sayfa :

    Hakkında

    Haberself.com herkesin haber ekleyebileceği bir haber altyapı sitesidir. Bu haber sitesinin aynısını oluşturabilirsiniz. Haberself türkiyenin viral haber merkezi. Haber Eklemek İçin Tıkla. tıkla.