Haberler
Puanı : 20544.80
Viral haber merkezinde yer alamak için tıkla.

Hakkında

Haberself.com herkesin haber ekleyebileceği bir haber altyapı sitesidir. Bu haber sitesinin aynısını oluşturabilirsiniz. Haberself türkiyenin viral haber merkezi. Haber Eklemek İçin Tıkla. tıkla.
  • İftar sonrası olanlar oldu!

    Mardin'de iki `aile` arasındaki silahlı çatışmada 4 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı. `Kavga,` iftar sonrası camide başladı! Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Kayadere Köyü'nde aralarında daha önceden husumet bulunan iki `aile` arasında çıkan ve silahlarında kullanıldığı kavgada biri `kadın` 4 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı. MUHTARLIK KAVGASI Olay, Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Kayadere Köyü'nde dün saat 20.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre daha önce 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde muhtarlık yüzünden Demirkıran ile Budak aileleri arasında siyasi çekişme yaşandı. Seçimlerin ardından `zaman` `zaman` `tartışma` yaşayan iki `aile` son olarak dün çocukların kavgası üzerine yeniden karşı karşıya geldi. İki ailenin dünkü tartışması büyümeden köylüler tarafından sonlandırıldı. CAMİDE `KAVGA` ÇIKTI! Köyde aralarında husumet bulunan iki `aile` iddiaya göre köyün ileri gelenlerinin de bir araya gelmesiyle barıştırılmak üzere iftardan sonra köy camisinde bir araya geldi. Ancak, burada yeniden başlayan `tartışma` kısa sürede `silah,` taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedede Celil Demirkıran, Ahmet Budak, İzzettin Budak ve Fidan Budak silahla vurularak öldü. 27 YARALI VAR Olay da 27 kişi de yaralandı. `Mardin` ve Kızıltepe ilçesindeki hastanelere götürülen yaralılar tedaviye alındı. Jandarma ekipleri olayın yaşandığı Kayadere Köyü'nde geniş güvenlik önlemleri alarak, köye giriş ve çıkışları kapattı. Yaralıların tedavi olduğu hastanelerde de güvenlik önlemleri artırılırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

    04.07.2014 11:39
  • Başbakan’a bilezik veren o kız.

    Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken anlattığı, 20 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları sırasında kendisine bileziklerini veren minik `kız,` Trabzon’da ortaya çıktı. Çarşıbaşı ilçesine bağlı Taşlıtepe Köyü’nde `Kız` Kuran Kursu öğretmenliği yapan Nihal Karataş (26), aynı köyde imam olarak görev yapan eşi Mehmet Karataş ile 3 yıldır mutlu bir `evlilik` yaşıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hazırlandığı 1994 yılında Eminönü’nde esnaf ziyareti yaptığı sırada annesinin telkini ile kolundaki altın bileziği Erdoğan’a verdiğini kaydeden Nihal Karataş "Annem Refah Partisi teşkilatlarında görevliydi. `Zaman` `zaman` onunla birlikte ben de 5-6 yaşlarındayken seçim çalışmalarına gidiyorduk. Annemle Eminönü’nde dolaşırken, Başbakanımız da o sırada esnaf ziyareti yapıyordu. O `zaman` belediye başkan adayıydı. Annem de teşkilatlarda aktif olarak çalışırdı, ben de onunla beraber dolaşırdım. O yüzden ben de Başbakanımızı çok iyi tanıyordum o dönemde. Ben birden annemin kolundan çıkıp Başbakanımızın yanına gittim ve kendisine kolumdan çıkardığım bileziğimi verdim. O an içimden geldi ve verdim. Ancak ne konuştuğumuzu bana ne söylediğini hatırlamıyorum. Sadece beni kucağına alıp sevdiğini hatırlıyorum" dedi. Bu olayın 20 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken Erdoğan’ın anlatmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Karataş "Ben önce izleyemedim. Beni arayıp ’Senden bahsetti’ dediklerinde çok gururlandım. İzleyince de duygulandım. Demek ki 20 yıl geçmesine rağmen ahde vefayı unutmamış. Gurur verici bir şey" diye konuştu. Erdoğan ile en son Rize’de memleketlerinde 2001 yılında hapisten çıktıktan sonra köylerine geldiğinde gördüğünü ve ondan sonra bir daha görüşme şansı olmadığını ifade eden Karataş "Biz kendisini artık Cumhurbaşkanı gözüyle bakıyoruz. Allah yardımcısı olsun. Kendisi ile tabiki görüşmek isteriz. Ancak bileziği `biz` vermiştik deyip kendisini arayıp rahatsız etmeyiz" şeklinde konuştu. Eşi ile birlikte 3 yıldır Trabzon’da görev yaptıklarını belirten Karataş, İstanbul’a tayinleri çıktığını ve yakın dönemde İstanbul’a döneceklerini belirttiler.

    03.07.2014 19:54
  • Cezayirli futbolcular primlerini Gazze'ye verdi

    Cezayirli `oyuncular,` `Dünya` Kupası'nda elde ettikleri başarı için verilen ödülleri Gazze'ye bağışladı Cezayir'in golcüsü Slimani `Dünya` Kupası'nda attığı `gol` başına verilecek ödülleri geri çevirdi. Slimani ile birlikte takımın diğer oyuncuları da primlerini Gazze'ye bağışlama kararı aldı. Almanya'ya 2-1 yenilerek `Dünya` Kupası'ndan elenen Cezayir'in golcüsü İslam Slimani, "Gazze'nin yardıma ihtiyacı var" diyerek `Arap` işadamı ve sanatçıların `gol` başına vaadettiği `para` ödülünü geri çevirdi. Kendisinin ve diğer futbolcu arkadaşlarının paraya ihtiyacı olmadığını fakat Gazze'nin buna ihtiyacı olduğunu belirten Slimani, Cezayir `Haber` gazetesine verdiği demeçte, '"Gazzeli kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var, bizim hiç kimsenin parasına ihtiyacımız yok. Fakat Filistinli kardeşlerimizin bu paralara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Bazı `Arap` sanatçılar ve işadamları 2014 FIFA `Dünya` Kupası'nda atılacak her gole karşılık Cezayirli futbolculara `para` ödülü ve son `model` `araba` `hediye` edeceklerini söylemişti. Cezayir, 30 Haziran Pazartesi günü 2014 FIFA `Dünya` Kupası 2. tur maçında Almanya'ya 2-1 yenilerek kupaya veda etmişti.

    03.07.2014 16:21
  • Amerikalı psikologlar açıkladı!

    Amerikalı psikologlar, sağ yumruğun 90 saniye süreyle sıkılmasının hafıza oluşumuna yardımcı olduğunu, aynı işlemin sol yumrukta yapılmasının ise hatırlamayı kolaylaştırdığını açıkladı. 50 yetişkin ile yapılan deneyde, kişilerin bu yolla uzun bir kelime listesini hatırlamaya çalışırken daha iyi performans sergilediği görüldü. Araştırmacılar, yumruk sıkmanın beyinde hafıza ile ilgili bazı özel bölgeleri harekete geçirdiğine inanıyor. New Jersey’deki Montclair Üniversitesi’ndenRuth Propper’a göre bu araştırma, bazı basit `vücut` hareketlerinin beynin işleyişini geçici olarak değiştirip hafızayı geliştirebileceğini gösterdi. Dr Propper BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bir şey öğrenmeden hemen önce sağ yumruğun, hatırlamaya çalışırken de sol yumruğun sıkılması hafızayı geliştiriyor.” dedi. Daha önceki araştırmalarda, sağ yumruğun sıkılması ile beynin sol yarısının, sol elin sıkılması ile de sağ yarısının harekete geçtiği gözlenmişti. Bu eylemin duygularla bağlantısı kurulmuş, örneğin sağ yumruğun `mutluluk` ve öfke ile, sol yumruğun ise üzüntü ve endişe ile bağlantısına dikkat çekilmişti. Hafıza ile ilgili süreçlerde beynin iki yarısının da kullanıldığı, sol yarısının hafıza kaydında, sağ yarısının ise hatırlamada etkili olduğu düşünülüyor. Yapılacak yeni araştırmalarla yumruk sıkmanın sözel ya da uzamsal, kelimelerin yanı sıra `resim` ve yerlerin de hatırlanması ile ilgili diğer zihinsel işlevleri de etkileyip etkilemediği incelenecek. Ancak araştırma sonuçlarını kesin bir dille ifade etmek için daha fazla konu üzerinde daha fazla çalışma yürütülmesi gerektiği belirtiliyor. Londra Üniversitesi Bilişsel Sinirbilim Enstitüsü’nden Profesör Neil Burgess, hafıza üzerindeki özel etkinin kesin olarak belirtilmesi için daha geniş bir araştırma gerektiğini, örneğin taram yoluyla beynin sol ve sağ yarısına kan akışının incelenmesi gerektiğini ifade etti.

    01.07.2014 22:42
  • Savaş kapıda!

    12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin bulunması üzerine kabineyi olağanüstü toplantıya çağıran Başbakan Benjamin Netanyahu, "Sorumlu Hamas'dır, İsrail Dışişleri Bakan yardımcısı Tzahi Hanegbi dün `gece` yaptığı açıklamada, "Bu `gece` kaç Hamas lideri sağ kalacak, bilmiyorum" dedi. Gazze'de `gece` 34 hedefi havadan vuran İsrail ordusu, üç yerleşimciyi kaçırmaktan sorumlu tuttuğu iki Filistinlinin evlerini de havaya uçurdu. Cenin kampında ise bir Filistinli gencin öldüğü iddia ediliyor. Bu arada İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'in acilen bölgeye gittiği belirtildi.İsrail `savaş` kabinesi dün `gece` acil toplandı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 3 genci öldüren Hamastır. Bedelini ödeyecekler" dedi. Hamas kanadından da sert bir açıklama geldi. Hamas, "İsrail saldırırsa cehenem kapıları açılır" dedi. 34 NOKTA VURULDU Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin bulunması üzerine kabineyi olağanüstü toplantıya çağıran Başbakan Benjamin Netanyahu, "Sorumlu Hamas'dır, bunun bedelini ödeyecektir" açıklamasında bulundu. Hamas'tan yapılan açıklamada iddialar reddedildi, İsrail'in propaganda yaptığı savunuldu "Eğer İsrail `savaş` istiyorsa cehennemin kapıları açılır" denildi. Gazze'de `gece` 34 hedefi havadan vuran İsrail ordusu, üç yerleşimciyi kaçırmaktan sorumlu tuttuğu iki Filistinlinin evlerini de havaya uçurdu. Cenin kampında ise bir Filistinli gencin öldüğü iddia ediliyor. Bu arada İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'in acilen bölgeye gittiği belirtildi. HAMAS SUÇLAMALARI REDDETTİ Hamas’tan yapılan açıklamada, “Üç yerleşimcinin kaybolması, İsrail’in halkımıza saldırmak amacıyla propaganda yürütme hedefi taşıyan bir hikayeden ibarettir. İsrail’i aptalca bir eylemden uzak durması konusunda uyarıyoruz. Eğer İsrail bir `savaş` istiyorsa ödeyeceği bedel daha önceki savaşlardan daha büyük olacaktır” ifadeleri yer aldı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri AFP’ye yaptığı açıklamada, Eğer işgal kuvvetleri bir saldırı ya da `savaş` başlatırlarsa kendilerine cehennemin kapılarını açmış olurlar” dedi. SAVAŞ UÇAKLARI 34 NOKTAYI VURDU İsrail ordusundan yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinden bu yana İsrail topraklarına yapılan 18 roketli saldırıya karşılık İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların Gazze'de 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner, “IDF, İsrailli sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas `terör` örgütü ve uzantıları, Gazze’den yapılan her türlü `terör` eyleminin tek sorumlusudur” açıklamasını yaptı. Lerner, vurulan hedefler hakkında ise net bilgi vermedi. Bu arada, sosyal medyada Gazze'den, İsrail'in saldırılarında çekildiği iddia edilen çok sayıda `fotoğraf` yayınlandı. Twitter'da paylaşılan görseller arasında yaralılara ait görüntüler de bulunuyor. SAVAŞ BAŞLATIRLARSA CEHENNEM... Hamas’tan yapılan açıklamada, “Üç yerleşimcinin kaybolması, İsrail’in halkımıza saldırmak amacıyla propaganda yürütme hedefi taşıyan bir hikayeden ibarettir. İsrail’i aptalca bir eylemden uzak durması konusunda uyarıyoruz. Eğer İsrail bir `savaş` istiyorsa ödeyeceği bedel daha önceki savaşlardan daha büyük olacaktır” ifadeleri yer aldı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri AFP’ye yaptığı açıklamada, Eğer işgal kuvvetleri bir saldırı ya da `savaş` başlatırlarsa kendilerine cehennemin kapılarını açmış olurlar” dedi.

    01.07.2014 20:26
  • Hesler Manahoz deresini çamura Boğuyor.

    Bu dere yaşamında yer alan yöre insanları belki de yüzlerce yıl iç içe yaşamışlar; dereyi kullanırken, dereden yararlanırken ona hiç zarar vermemişler. Yani hem yararlanmışlar hem de koru-muşlardır. Sanayinin gelişmesi evsel atıkların kimyevi özellik kazanması, tarımsal alanlarda kullanılan gübrelerin yağmur yoluyla Manahoz deresine karışması ve buna bağlı olarak Sürmene Köprübaşı yol inşaatı Manahoz deresinin de sonunu getirdi. Çocukluğumuzda Manahoz deresi - yani bizim dere- tüm yaşamımızın ayrılmaz bir parçası idi. Bizim kullandığımız alan üç köyle sınırlıydı. Çiftesu(Fıldoz), Yokuşbaşı(Çigoli), Karacakaya(Macuka) bu köylerden gelen arkadaşlarla birlikte derede oynayarak günümüzü geçirirdik. Önce dereye yüzmek için girilir, ancak `yaz` aylarında dere sulan çekildiği için derenin önü duvarla kesilerek yüzmek için gölcükler oluşturulurdu. Dere kenannda oynanan `oyunlar` çok değişikti. Lot taşı denilen bir `oyun` oynanırdı: Yüksekçe bir taşın üstüne konan yuvarlak bir taş, belli uzaklıktan atılan daha büyük bir taşla düşürülmeye çalışılırdı. Cingalit denen kırmızı sert bir taştan mile topu yapılırdı önce, taslak halinde hazırlanır sonra boş mavzer fişeği ile kazınarak yuvarlak hale getirilirdi. Değişik balık avlama yöntemleri vardı, olta ve serpme daha ziyade büyüklerin tercih ettiği bir yöntemdi. `Gece` lüx lambası ile ışığa yaklaşan `balıklar` hemen elle yakalanırdı. Dere yatağında iki koldan akan su bir tarafın önüne set yapılarak kesilir, diğer kola aktarılır, suyu azalan bölümde `balıklar` elle yakalanır. Diğer bir yöntemde de taze fındık dallarının çubukları yan yana dizilir, yaklaşık üçgen şekline getirilir. Dere iki taraftan duvarla yine üçgen haline getirilir. Yan yana dizilmiş çubuklar birbirlerine bağlanarak iki taraftan örülen duvarın ucuna bağlanır. Böylece derenin akışı üçgen çubuk sepete yönlendirilir, daha sonra sepette biriken `balıklar` alınır. Bazen `balıklar` `gece` çalınmasın diye dere kenarında taştan kulübe yapılarak sabaha kadar beklenilir. Manahoz deresinde bir de çamaşır günleri yapılırdı yakın köylerden `kadınlar` yıkanacak çamaşırları sırtlarında yüklenerek dereye inerler; büyük bakır bir kazan iki taşın üzerine konur, altına `ateş` yakılır; çamaşırlar yıkanır, kaynatılır ve kurutulur. Tekrar eve taşınır. Ailenin o günkü yaşamı derede geçer. Yenilir, içilir, dereye girilir, çocuklar muhtelif `oyunlar` oynar. Manahoz deresi bir de seller ile anılır. 1929 yılında büyük selden sonra özellikle Beşköy ve Köprübaşı'ndan birçok `aile` başka bölgelere yerleştirilmiştir. 1963 yılında yine dere taşarak yatağına yakın köylerde büyük tahribatlara yol açtı. O yıllarda bu tip olaylar `destan` haline getirilip sokaklarda yüksek sesle okunarak `para` karşılığı satılırdı. İşte bir Manahoz Destanı: MANAHOZ DESTANI Başın Madur, Omuzların Kurtlusu'lan Sultanmurat dağıdır Cerrah köyü Limya'ya açılmıştır kolların, Çok huysuzsun dolambaç gider yolların Nedir senin bu yaptığın Manahoz. Bahar mayıs aylarında bulanırsın coşarsın, Dalga vurmaz kenarlara taşarsın, Bu demle hala yaşarsın Ne tükenmez sende ömür var Manahoz. Göneşara başından köprüleri kaldırdın, Gilima ve Macuka'ya aç kurt gibi saldırdın, Fıldoz Ortaköy'e haym haym baktın Cikoli'yi hemen hemen yerinden aldın Han kahvesinin önünde bir buçuk saat yattın Mirgandoz'un dibinde çok derinlere daldın Güzelleri vardı onlara mı aldandın? Kör Cafer'in elinden fındıklığını aldın Gene mi aldı seni tatarhane marazı Tanımadın mı kör Cafer'i, o köylerin ağası. Hep yaktın çarşıları Reis Bey'e sormadan İtfaiyeler çalışır `gece` gündüz durmadan Ey Manahoz deresi gidiyorum evime Diktiğim kıyafetleri sen giy benim yerime Bugün Manahoz deresi maalesef küresel ısınma ve çevresel dejenerasyondan nasibini yüklüce almıştır. Bilinçsizce `yapılar` dere ıslah çalışmalarına bölgeden yaşanan göçlerde eklenince `insan` dere ilişkisi tamamen kopmuştur

    01.07.2014 19:35
  • Trabzon uçağında panik

    Bugün sabah saatlerinde Trabzon'dan İstanbul'a hareket eden uçakta bir vatandaşın rahatsızlanması panik yarattı. Aniden rahatsızlanan 59 yaşındaki Resul Sarı kabin amiri `Emine` Bölükbaşı ve Kaptan pilot Gökhan Yılmaz'ın müdahaleleriyle sakinleştirildi.

    01.07.2014 12:56
  • Dünya basını Erdoğan'ın adaylığı için ne yazdı?

    AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan `Recep Tayyip Erdoğan` oldu, `dünya` ajansları son dakika haberleriyle yayına geçti. Başbakan `Recep Tayyip Erdoğan,` AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığını uluslararası `basın` son dakika haberi olarak duyurdu. İşte dış basında çıkan ilk haberler: Reuters: Türkiye'de iktidar partisi Ağustos'taki `seçimler` için Başbakan Erdoğan'ı aday olarak belirledi. Associated Press: Türkiye Başbakanı, cumhurbaşkanlığına talip... Türkiye'nin iktidar partisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanının ilk kez doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimlerde yarışacağını açıkladı. AFP: Türkiye Başbakanı Erdoğan Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak.

    01.07.2014 12:14
  • İsrail’den Filistin’e sahur vakti hava saldırısı

    İsrail ordusu, geçtiğimiz ay kaçırılan üç İsrailli gencin dün ölü olarak bulunmasının ardından `Filistin` topraklarına hava saldırısı düzenledi. İsrail güvenlik kaynakları operasyonda, kaçırma olayıyla bağlantılı olduğu iddia edilen şahısların evlerinin hedef alındığını duyurdu. Batı Şeria’ya sahur vakti düşen bombalar bir mahalleyi yangın yerine çevirdi; saldırıda bir Filistinli öldü birçoğu yaralandı. İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev, iki hafta önce El Fetih ve Hamas arasında uzlaşı hükümeti kurulmasına yönelik varılan anlaşmaya atıfta bulunarak; Filistinli taraflara tehditler savurdu: “Bu vahşet `Filistin` Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas teröristleri arasındaki anlaşmanın doğurduğu bir sonuç. Söz konusu anlaşma Hamas’ın Batı Şeria’da yeniden hayat bulmasına imkan tanıdı. Başkan Abbas Hamas’la yaptığı bu anlaşmayı derhal feshetmeli.” İsrailli üç gencin cesetleri yine İsrailli güvenlik güçlerinin kontrolü altındaki El Halil şehrinde açık bir arazide bulunmuştu. Olaydan Hamas’ı sorumlu tutan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 18 gün süren aramalar sonucunda cesetlerin bulunmasının ardından dün akşam güvenlik kabinesini acil olarak topladı. Netanyahu, toplantı çıkışında ise ‘Hamas bedelini ödeyecek’ açıklaması yaptı. İsrailliler ölen gençlerin ardından yas tutarken; Tel Aviv yönetiminden operasyonların süreceği yönünde sinyaller geliyor. Vidio izlemek icin tikla http://www.youtube.com/watch?v=ZHQiaNAPWdA

    01.07.2014 11:05
  • Bulldozer Sürmene Manahoz deresinde mahsur kaldı

    Alinan Bilgiye göre Manahoz deresinde temizleme yapmak amaciyla dereye giren Bulldozer fazla derine girince camura saplandi Bunun uzerine etrafda olanlardan yartim istemek zorunda kaldi. olay yerine gelen kepce yardimiyla cikarilmaya calisilsada basarili olunamadi icinde mahsur kalan isci kurtarilmis simdi bulldozer kurtarilmayi bekliyor.

    30.06.2014 20:22
  • Sayfa :

    Hakkında

    Haberself.com herkesin haber ekleyebileceği bir haber altyapı sitesidir. Bu haber sitesinin aynısını oluşturabilirsiniz. Haberself türkiyenin viral haber merkezi. Haber Eklemek İçin Tıkla. tıkla.